Goldney Road W9, London

Main Project Info

Regenerating a brownfield industrial site in West London, the Goldney Mews scheme comprises 8no. housing units constrained within surrounding residential, community and school buildings. Planning consent was obtained from London Borough of Westminster, consented by unanimous decision by the planning committee.

For the exterior, a 54mm Danish, hand made grey brick with flush pointing is combined with triple glazed dark grey Skyframe slim section sliding windows with concealed frames, tracks and heads. Each window opening is trimmed with a Ductal perimeter, resonant of 1950s style mews houses. Top floor extensions are built using Tecu Brass cladding, giving a tarnished gold appearance.

Each dual aspect house has ground floor defensible space and are arranged around a landscaped communal garden / parking area with a green wall at the site boundary. The houses comfortably achieve CFSH Level 4 incorporating high levels of insulation, triple glazing, rainwater harvesting, PV panels, sedum roofs, SUDS, whole house ventilation, excellent daylighting and electric car charging points.

Status: Completed June 2016

Meta data